dinsdag 24 januari 2012

Aangenendt is blessureleed snel vergeten.


Vorige week reed hij nog voor spek en bonen mee vanwege de week daarvoor opgelopen blessure, deze week  schreef  Charles  Aangenendt  zich weer in voor de jacht en mocht hij zich vervolgens ruim 2 uur later als winnaar laten begroeten van de 10e jacht van het seizoen.

Een jacht die de geschiedenis in zal gaan als een gedenkwaardige jacht. In tegenstelling tot vorige week, toen bijna iedereen alle controles had, was het dit keer een stuk moeilijker om de controles te vinden. Niet alleen de controles waren moeilijk te vinden,  voor een grote groep jagers was zelfs het vinden van de juiste route een te lastige opgave.
 
Deze groep met o.a.  klassementsleider  Roskamp, verspeelde hierdoor zoveel tijd dat, toen ze eenmaal de juiste route weer hadden gevonden, er geen emmer meer te bekennen was. De verwarring ontstond omdat er in en rond Oosterheem nog diverse pijlen van voorgaande jachten stonden die overal heen wezen behalve de goede kant op. Voeg daarbij dat enkele pijlen  werden gemarkeerd met een S  i.p.v. met een Z en u snapt dat de verwarring compleet was.  ( Lang geleden die lagere school, Thijs??)


Zo spel je dus een ZZZZZZZZZZZZZZZ!!!!!! Wel dubbele punten.
Een groep met o.a.  Hiemstra, Endeveld en de sterk rijdende Gert Jan v.d. Kooij reed al in de buurt van Tuincentrum  GroenRijk de houten controle voorbij doordat ze oude pijlen volgden, deze mannen kwamen op een of andere manier toch weer op het goede spoor en reden uiteindelijk als eerste groep naar de vos maar wel met 3 knijpers aan het stuur. Beter verging het een groep daarachter met o.a. Aangenendt, Gijzenberg en  Schilperoort , zij wisten de controles wel te vinden en konden aan de oevers van de Noord-A sprinten om de dagzege. Dat was een kolfje naar de hand van Aangenendt die hiermee liet zien weer helemaal terug te zijn na zijn blessureleed.
Uitzetters de Groot, Milatz en Endeveld sr. hadden een fraai parcours bedacht . Via Oosterheem, Zevenhuizen en Waddinxveen werd Boskoop aangedaan.  Hier hadden de uitzetters een paar mooie routes door het land van de  boomkwekers  uitgezet en dat terwijl deze mannen nauwelijks tijd hadden gehad om deze jacht voor te bereiden, dank hiervoor mannen!
Roskamp behoudt de leiding omdat de concurrentie niet kon profiteren van zijn misser, slechts Endeveld wist een schamele 5 punten dichterbij te komen. Nog  niks aan de hand dus voor de trotse klassementsleider, maar nog zo’n misser kon hem nog weleens lelijk opbreken.

Douwe Dapper.
Bekijk de uitslag en de stand

4 opmerkingen:

  1. Ik ben toch voor 2 klassementen, brildragers en niet-brildagers.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verslag is niet gedetailleerd deze keer, hadden de verslaggevers vrijaf ?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoezo verslaggevers, er is maar 1 verslaggever!
    Douwe reed dit keer in de achterste gelederen mee, zijn motard was ook het spoor bijster geraakt en kon pas in de achterbuurten van Zevenhuizen een paar verdwaasd rondrijdende vossenjagers oppikken.

    D.D.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammer, ik had graag het verloop in de voorste gelederen vernomen. Hopen dat de motard de volgende keer niet hoeft te zoeken en dat we te horen krijgen hoe de voorzitter zich weet te handhaven in de top van het klassement.

    BeantwoordenVerwijderen