maandag 9 januari 2012

Primeur bezorgt Milatz toppunt van euforie.



Groot was de euforie bij Antoon Milatz toe hij als 2e zijn ring om de vos mocht laten glijden. Hij moest slechts Stefan Stekelenburg voor laten gaan maar omdat deze 1 controle had gemist was de winst in deze prachtige, opnieuw loodzware, jacht dus voor de immer goedlachse Benthuizenaar.
Daarvoor mocht hij de eerder genoemde Stekelenburg wel erg dankbaar zijn want deze fungeerde een groot deel van de race als gangmaker voor Milatz. Hiermee kreeg de eerste jacht van 2012 een verrassende winnaar die door slim te rijden en af te snijden de groep met erkend hardrijders de loef wist af te steken.

Richting de Noord-Aa bracht Aad Scholten direct het spel op de wagen door furieus van start te gaan.
Voorbij de woonstee van Endeveld reed het grootste gedeelte van het peloton langs Gelderswoude richting Zoeterwoude. Halverwege kwam men erachter dat men verkeerd zet en werd er rechtsomkeert gemaakt richting Benthuizen. De verwarring werd compleet toen bleek dat er pijlen uit tegenovergestelde richting kwamen, hierdoor raakte een grote groep met daarin alle favorieten flink achterop. Stekelenburg was als eerste het kerkepad richting de Weipoort ingeslagen en bouwde zo een aardige voorsprong op, zijn eerste achtervolgers waren o.a. de Groot, v. Rijn en v.d Kooij.
Ook in dit gezelschap Bertje Scholten die na weken van afwezigheid zijn rentree maakte in het peloton, nu maar afwachten of hij ook de komende weken de weg naar het clubhuis weet te vinden.

Ver achter deze mannen was de groep der favorieten aan een heuse inhaalrace begonnen en één voor één werden zo de nodige coureurs ingehaald. De heren uitzetters, Dick van Dijcke en Nico van Velzen, hadden er een prachtige jacht van gemaakt met de nodige stukken onverhard. In zon stuk onverhard langs de N11 waren het Post en Roskamp die de forcing voerden en zodoende de groep achtervolgers helemaal uit elkaar reed. Omdat beide cracks samen met Verheije en van Homoet het tunneltje onder de N11 voorbij reden kwamen zij opeens weer achter in het veld te rijden. Een paar kilometer hadden ze nodig om de zaken weer op orde te zetten en langs de Vliet bij Leiden werden opnieuw de nodige mannen opgeraapt waardoor er een groep van een man of 12 samen kwam en richting de Vlietlanden reed.
Op dat moment van de jacht reden er nog 4 coureurs voor hen. In de Vlietlanden werden de coureurs opnieuw niet gespaard door de uitzetters, tot 3 x toe moesten de coureurs een lang stuk door de modder baggeren. De al eerder genoemd Post en Roskamp draaien hier de gaskraan eens flink open waardoor de groep finaal uit elkaar werd gereden. Verheije en van Homoet konden nog volgen, de rest was gezien.
Langs de Vliet werden vervolgens van Rijn en v.d. Kooij ingerekend, van Rijn kon de tempobeulen nog volgen maar voor de groenteboer van Benthuizen ging hier het licht uit.
Met 5 man werd richting de Kostverlorenweg gereden alwaar de laatste controle in het land stond.
Van dit groepje hadden 2 man hun eindejaarsuitkering bij www.12gotrading.nl ingewisseld voor een gloednieuwe Merida.


Een goede investering voor de heren Roskamp en van Homoet want hier reden ze van de anderen weg. Roskamp smeekte zn metgezel of hij alsjeblieft voor hem mocht finishen maar daar trapte de Hagenees niet in.Rij voor wat je waard bentwas zijn devies om vervolgens Roskamp te kloppen in een spurt bergop. Helaas niet voldoende voor de zege, die was voor de breeduit lachende Milatz!

Een primeur dus voor Milatz die de hele week naar deze dag had toegeleefd. Uit betrouwbare bron vernam uw verslaggever dat Antoon de hele week extra vroeg onder de wol was gekropen om optimaal uitgerust aan de start te kunnen verschijnen. Als opwarmertje had hij zaterdag nog een rondje op het strand bij Egmond gereden, allemaal in teken van deze jacht die de jacht van zijn leven zou worden.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat het nog lang onrustig bleef in Huize Milatz deze zondag in het doorgaan zo kalme benthuizen.
Een ontroerde Milatz liet na afloop weten dat hij zijn zege opdroeg aan fietsmaatje Margreet!

Niet iedereen haalde ongeschonden de eindstreep, Charles Aangenendt reed in de Vlietlanden vol tegen een vlijmscherpe takpunt aan wat hem een open vleeswond aan zijn onderbeen opleverde.
Jan Hiemstra begeleidde het slachtoffer naar het ziekenhuis. Na een tetanusprik en uitgebreide wondbehandeling kon Hiemstra de ongelukkige thuis in Nootdorp afleveren en hem overdragen aan de zorgen van zijn eega. (bij wie hij ongetwijfeld in goede handen is)
Namens alle vossenjagers, beterschap gewenst Charles en Jan bedankt voor de support!

Voor het klassement deed Roskamp goede zaken, hij zag Coers met pech uitvallen en Endeveld kon het tempo vooraan niet bij benen. De vraag is nu wie deze in bloedvorm verkerende Roskamp nog kan stoppen??

De grootste tegenstander is misschien nog wel……Roskamp zelf.






Douwe Dapper.

13 opmerkingen:

  1. Prachtig verslag met een prachtige winnaar in een prachtige jacht!

    Wel een apart stukje over het vermeende amechtige "smeken" van Roskamp. Want de goed oplettende volger had toch duidelijk kunnen zien dat juist van Homoet op zijn nieuwe vélo Roskamp nauwelijks kon volgen in het land....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is het de organisatie ook bekend dat een select groepje valsrijders de laatste blauwe controle van deze overigens uitstekende jacht op onrechtmatige wijze toegekend heeft gekregen en zich dus in het klassement omhoog heeft gewurmd?
    Ooggetuigen beweren dat een nietsvermoedende wandelaar ver achter Noord-Stompwijk de opdrachr kreeg om 5 blauwe knijpers ergens in een in Nootdorop geplaatste blauwe emmer te deponeren. Ik pleit voor de komende jachten een officiele jury, inclusief volgwagens, koersdirecteur en bezemwagen en verkeersrgelaars langs de Vliet. Ook vind ik dat er verschillende klassementen moeten komen, net zoals vroger. O ja en ook herkenbare truien: de leider in het algemeen klassement, de goren trui voor degene met de minst gemiste controles, de rode voor degene met die het meeste kiopwerk verricht, en verder het jongeren (>25) en het senioren >55 klassement.
    Vlasrijders 45 punten aftrek graag.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De heren met die nieuwe fietsen van "de Boer" zoals wij die zaak hier in de buurt noemen, hebben zeker knappe korting gekregen dat zelfs de urrel van "de Boer" in het verslag staat.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een reacties..die vragen om een reactie:allereerst,via een zeer betrouwbare bron (geluidsbron) is het amechtig smeken van Roskamp te horen. Met de reactie van Hr. de Zwart over de valsrijders ben ik geheel eens. Uit de uitslag schrappen die lui. Zijn voorstel m.b.t de diverse truien juich ik toe, misschien dat Mr. 21 Virages hier iets in kan betekenen.En ja, wat die diverse klassementen betreft. Zolang mannen van 50+ de dienst uit maken tijdens de vossenjachten, op een enkele uitzondering na,dan rest voor die jonkies (<45)eigenlijk maar één ding: ga trainen totdat je het gevoel hebt dat je kloten eraf gedraaid worden of ga je diep schamen dat je die ouwtejes niet kan volgen.
    Overigens komen die fietsen van Super de Boer!

    Boertje van Buutn!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Toevalig was er een camerapleog in de buurt die opnames hebben gemaakt bij de blauwe controle

    http://youtu.be/q7v9f3OPP4Q

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Duidelijker bewijsmateriaal is er niet, declasseren die valsrijders!!!

    De Rijdende (scheids)Rechter

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgende keer het reglement er maar weer eens bijpakken...

      Verwijderen
  7. Het scheids,

    Wil je nog 1 keer z'n perfect georganiseerde jacht in jouw woonplaats uitzetten zodat we nog 1 keer kunnen zien hoe het moet?

    Ik heb er zin in!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat wil ik wel, maar weet je wel hoe ver je moet rijden naar mijn woonplaats......?

    Scheids

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zag ik vanochtend de Voorzitter / Klassementsleider gewoon op pad gaan voor een training en dat in deze regen, petje of beter gezegd muts af want een helm had hij dan weer niet op.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Klopt, de voorzitter is ook gesignaleerd ter hoogte van Ter Aar in het gezelschap van 2 kompanen. Het verhaal dat hij geen tijd heeft om te trainen en louter en alleen op basis van zijn talent presteert is dus uit de duim gezogen!
    Het schijnt wel zo te zijn dat hij ´op training´ voornamelijk in het wiel zit.

    Superknecht.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. De voorzitter is waarschijnlijk nog helemaal in de 6-daagse roes en dacht dat hij achter de derny's reed

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Plaag onze voorzitter zo!en nodig hem uit op een vrijdagavond om het goed te maken........

    BeantwoordenVerwijderen