dinsdag 17 januari 2012

Roskamp verstevigt kopppositie.


Vorige week vroeg uw verslaggever zich af, kennelijk met een vooruitziende blik, wie Roskamp dit seizoen nog gaat stoppen. Hij zou nog weleens de grootste tegenstander van zichzelf kunnen worden werd toen gedacht. De ijzig kalme Roskamp trok zich daar niets van aan en bekroonde zijn waarschijnlijk beste jacht ooit met een fraaie zege door in een vlammende eindsprint zijn concurrenten af te troeven. De aanschaf van zijn Merida crosser is een gouden greep gebleken , op de weg, op het strand en door de modder, het maakt dit Orakel van Oosterheem niet uit. Op alle terreinen rijdt hij van voren en geeft hij zijn medejagers het nakijken.
De 9e jacht van het seizoen, prima uitgepijld door de Coers Brothers, had 25 jagers naar het clubhuis gelokt. Een mooi aantal maar deze jacht had meer verdiend en ook dit keer hadden de thuisblijvers ongelijk. Een prima weertje en een jacht die veel te bieden had. Eerst een rondje off road door het Westerpark, vervolgens via Leidschenveen naar Voorburg waar ouderwets kruip door, sluip door, via Mariahoeve naar Huis ten Bosch werd gereden.


Erik Bos vroeg zich hier af of dit Paleis Soestdijk was……? Tsja , wat moet een reporter met zoveel onbenul! De koningin was thuis maar tijd voor een bakkie hadden de jagers niet want het strand lonkte. De sterk rijdende Stekelenburg vond het te langzaam gaan en versnelde toen de duinen in zicht kwamen, als eerste draaide hij het Scheveningse strand op. In zijn wiel de sterkere mannen in de koers, beide kippenboeren Post en Hiemstra, Verheije , Scholten, van Homoet en natuurlijk Roskamp. Helaas voor Stekelenburg moest hij halverwege de rol lossen en de andere mannen laten gaan. Vlak bij Wassenaarse slag stond Eelco Coers, al van grote afstand zichtbaar vanwege z´n fluorescerende broek. De jongste der Coers Brothers was op z´n Piaggo naar het strand gescheurd en stond de jagers met een rode emmer op te wachten.

Na deze controle wachtte de mannen een loodzware strandopgang door het rulle zand. Vanuit de achtergrond kwam v.d. Sande hier knap terug , hij wist hier met z´n lange stelten veel terrein goed te maken en even voorbij Meijendel kon hij vooraan aansluiten. Daar was Scholten intussen met pech weggevallen, even later wisten Bos, Endeveld en v.d. Tang nog aan te sluiten. Met deze groep ging het langs De Horsten richting de Vliet.
In de Vlietlanden aangekomen werden de jagers de modder ingestuurd, Hiemstra nam hier het initiatief. Helaas voor hem reed hij verkeerd en verloor zodoende de aansluiting met de rest. Daarna volgde een knap in elkaar geknutselde finale aan beide zijdes van de A4 waarin nog 2 controles stonden. Knap stukje werk van beide theatertechnici! Verrassend genoeg stond ook de vos hier in de buurt, pal onder de brug van de Kniplaan.

Post reed voorop in dit stuk land maar had hier de vos nog niet verwacht zodat de alerte Roskamp toe kon slaan en hiermee de kroon zette op een prima jacht waarin hij nadrukkelijk solliciteerde naar de felbegeerde eindoverwinning.
Alleen een startverbod lijkt hem nog van de zege af te kunnen houden. Misschien wordt het weer eens tijd voor een gezellig avondje met z´n vrienden, beetje doorzakken kan geen kwaad…. en z´n lieftallige echtgenote doet de rest. Hij mag zich dan zelf wel graag de` patron van het peloton` noemen, thuis is Mildred de baas!
Buiten mededinging reed de pechvogel van vorige week Charles Aangenendt ook mee. Het tempo was geen probleem voor hem maar hij wilde geen risico nemen met z´n geblesseerde pootje.

Volgende week zet hij de jacht uit met Aad Scholten, dank hiervoor want een beetje hulp kan Aadje wel gebruiken.
Een andere Scholten, Bertje, was er wederom niet en ook Martijn Musaers is nog steeds afwezig. Uw verslaggever maakt zich intussen grote zorgen over de voortzetting van de sportieve carrière van deze heren! Komend weekend lijkt het er op dat het echt vossenjachtweer gaat worden en worden de mannen weer verwacht in het clubhuis. Heren voor het geval dat jullie het niet meer weten de start is om 9.35 uur, Moioli tijd!

Douwe Dapper.



Foto's
15 januari 2012

9 opmerkingen:

  1. Alleen een Mirakel kan het Orakel nog stoppen ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn tactiek bij het uitzetten was toch wel dat het Orakel vast kwam te zitten in het zand, maar helaas ook dat werkt niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik had hem nog een hint gegeven om strandbanden te monteren maar dat mocht ook niet baten...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De geruchten gaan dat het Orakel door z´n vrienden is uitgenodigd voor een avondje uit eind deze week maar dat hij heeft afgezegd. Benieuwd waarom hij niet op de invitatie ingaat.

    Buurman

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zou hij dan toch nerveus worden?

    Prins P.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik denk dat "George" angst heeft voor Mildred.

    Overbuurman

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het Orakel zal vanavond niet reageren vrees ik, hij is druk aan het rondbellen om uitzetters te krijgen voor zondag, geen uitzetters, geen jacht. :-/

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Of hij is hulptroepen aan het inschakelen die de buurt verkennen op pijlen ...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Toch nog op de valreep een reactie vanaf de goudkust te Oosterheem: het vormpeil is nog steeds stijgende. En ondergetekende blijft ook nog ff van de drank af. Dus maak jullie borstjes maar nat!

    Tot zondag!
    Jules

    BeantwoordenVerwijderen