zondag 15 januari 2012

Vossenjacht in Ahoy?



Een stuk of 20 vossenjagers waren dinsdagavond, op uitnodiging van de Fa. ErBo sports, aanwezig bij de laatste avond van de 30e zesdaagse van Rotterdam. Ze waren getuige van een grandioos spektakel waarin uiteindelijk het duo Schep-Stroetinga zich tot het sterkste koppel van het deelnemersveld mocht laten kronen.
Ook waren zij getuige van de allerlaatste meters op de baan van Danny Stam. De 39e jarige Noord-Hollander nam hiermee afscheid van een imposante carrière, en passant wist hij achter de rug van zijn vader Cees de allerlaatste dernyrace winnend af te sluiten. 


Een waar spektakel waarbij de derny’s 3 dik door de steile bochten raasden en snelheden van 67km /uur behaalden.
Op de tribunes genoten de jagers met volle teugen en aangestoken door dit enthousiasme kwam de voorzitter kwam zelfs met het wilde plan om tijdens de volgende zesdaagse, als voorprogramma, een vossenjachtdemonstratie te geven. Hoe hij dit precies voor ogen had kon hij nog niet geheel duidelijk maken maar hij zag, met behulp van zijn talrijke connecties, zeker mogelijkheden hiervoor in 2013.
U ziet maar waar zo’n avondje toe kan leiden, een andere suggestie werd ook nog geopperd: na afloop van het vossenjachtseizoen met de vossenjagers een ritje op de baan van Sloten maken.
Meer info volgt!
Piet Pijlsnel


2 opmerkingen:

  1. What's next? Vossenjagen als olympische sport? De voorzitter is er alles aan gelegen om het jagen populair te maken! Dat zien we graag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een mooi idee: stukkie onverhard op de piste, een hekje in de bocht waar de HH renners van de fiets moeten... Dat is pas "het nieuwe wielrennen"!!

    BeantwoordenVerwijderen