dinsdag 20 december 2011

Nieuwjaarswens





Het bestuur,incl. de voorzitter,van de Zoetermeerse vossenjagers wenst u prettige kerstdagen en een gezond,voorspoedig en bovenal een sportief 2012 toe.

Van Homoet triomfeert in loodzware jacht.


Uitzetters van Rijn en Stekelenburg hadden bedacht om de Zoetermeerse vossenjagers eens op een zware  jacht te trakteren.  Dit is hen, mede door de zware regenval van de laatste dagen, uitstekend gelukt. De 7e jacht werd hierdoor de zwaarste van het seizoen tot dusver.  Zo´n jacht vraagt om een winnaar die weet wat het is om a la Sven Nijs door te modder te ploegen en die zich niet af laat schrikken door een buitje regen of hagel. 
Dit geldt overigens voor alle 23 jagers die de moeite hadden genomen om naar het clubhuis te komen op deze frisse zondagochtend. Grote klasse dat deze mannen door weer en wind op de fiets stappen om met elkaar op de, dit keer wel erg sluwe, vos (van Rijn) te gaan jagen. Het leverde  deze mannen in ieder geval een slotavond Rotterdamse zesdaagse op. (waarover later meer) 
Na een gratis “rondje Mutsaers’, dit keer zonder controle, werden de jagers direct de groene wei van het Buijtenpark ingestuurd. Vervolgens werd richting Leidschenveen gereden om de eerste 2 controles mee te pakken. Daarna werd een zware strook land opgezocht achter het geluidsscherm van de A4 bij Leidschendam-zuid. Hier namen Coers en van Homoet de benen waarbij de laatste nog tijd genoeg had om rustig om zich heen te kijken en hierbij een heuse IJsvogel spotte.

dinsdag 13 december 2011

Endeveld gaat op herhaling.


Vorige week won Endeveld ondanks dat hij te tempo van de snelle mannen niet bij kon benen,deze week ging hij op herhaling en pakte hij opnieuw de 45 punten. Was er eerst sprake van Snelle Henkie, toen van Knijper Henkie, nu kunnen we wel spreken van Slimme Henkie. Want ja,de tactiek van de snelle mannen niet kunnen, of willen, volgen betaalde hem opnieuw goed uit. Daar waar de kopgroep in volle vaart langs de HSL denderde en een cruciale zoekpijl miste, lette Endeveld wel op en pakte hij zodoende de laatste controle samen met v.d. Tang en Coers mee. Maar ja, het tempo van deze achtervolgers lag zoveel lager dat ze bijna over de zoekpijl struikelden. In de eindsprint naar de vos liet Henkie zich het kaas niet van het brood eten en troefde hij kroonprins van der Tang en Coers nipt af.

11 december 2011

dinsdag 6 december 2011

Op de valreep


Het heerlijk avondje was al bijna voorbij gegaan
toen Sint besloot nog even bij het afgelopen weekend stil te staan
Want wat heeft hij nu weer van zijn Pieterbazen in het land gehoord
Die boeren uit Eindhoven verloren van Feyenoord
De club met poen, verloren van de jeugd
Ja, dat doet het oude hart van de Sint heel veel deugd

Zondag was het ouderwets vossenjachtweer
Sint’s gedachten gingen dus uit naar Zoetermeer
Al voor de start was er de nodige pret
Uit Nootdorp trakteerde Hans Post op letters van banket
De voorzitter moest helaas verstek laten gaan
Hij had die dag thuis een andere “baan”

Aadje Scholten reed als in zijn beste jaren
dat hij wat ouder wordt merk je enkel aan zijn grijze haren
Patrick Coers was wederom goed op weg
Maar dit keer werd hij getroffen door brute pech
En wat te denken van de winst van Endeveld
Is hij na een kwakkelzomer geheel hersteld

We zullen het zien in de komende jachten
Sint kan op de ontknoping bijna niet wachten.
Komend weekend een jacht van Milatz en Jansen
Sint geeft (de uitgeruste) Roskamp de beste kansen
Voor de jachten erna zijn we nog naar uitzetters op zoek
Kom op heren jagers,geef je op en zet je naam in het grote boek.

Sint & Piet

zondag 4 december 2011

Revanche voor Endeveld


Vorige week was hij nog de schlemiel van het peloton, voormalig "Snelle Henkie” eindigde toen ver in de achterhoede. Het resulteerde zelfs in een nieuwe bijnaam, “Knijper Henkie” dit vanwege z’n grote liefde voor de edele wasknijper. Maar deze week revancheerde hij zich knap door de 5e jacht van het seizoen winnend af te sluiten. De basis van dit succes legde hij al direct na de start door zich niet te laten misleiden door een slimmigheidje van de uitzetters. Hadden we vorige week al een listig lusje, deze week was de opdracht voor bijna het hele peloton te ingewikkeld. Men trapte massaal in de door Mutsaers bedachte truc door direct na de start links af te slaan, echter de startpijlen wezen alle kanten op behalve naar links. Slechts 3 man lieten zich niet in de luren leggen; Endeveld, Coers en Marco Scholten reden wel het extra lusje. De winnaar van vorige week, Coers, was blijkbaar nog met z’n hoofd in de wolken want hij presteerde het om toch de witte controle voorbij te rijden. Daarna reed hij 2x lek waardoor hij geen vervolg kon geven aan zijn eerder succes.

woensdag 30 november 2011

Coers bevestigt vorm.

Patrick Coers werd door uw verslaggever vorige week als de man om in de gaten te houden bestempeld en zie een week later slaat de alerte Coers toe met zijn eerste winst sinds mensenheugenis. Beschikt uw verslaggever over profetische gaven of is dit pure toeval? Zeker geen toeval, nee uw verslaggever had het goed gezien. Dit is een coureur om rekening mee te houden dit seizoen. Naast een paar goede benen beschikt hij ook over een andere, belangrijke eigenschap, hij rijdt zijn eigen koers. Ja, je heet Coers of niet..
28 november 2011

dinsdag 22 november 2011

Scholtenjacht zorgt voor verwarring.


De fraaie jacht van de neven Marco en Pieter Scholten heeft voor de nodige verwarring onder de vossenjagers gezorgd. Het was niet alleen door de dikke mist dat het soms zoeken was naar de pijlen, rond het zandlichaam van de toekomstige A 4 hadden een stelletje onverlaten enkele vernuftige pijltjes, op satéprikkers bevestigd, omgedraaid waardoor menigeen lang moest zoeken naar het juiste vervolg.

woensdag 16 november 2011

Foto's van de 2e jacht

Een Vossejacht is natuurlijk niet compleet met mooi beeldmatriaal.
De fam. Endeveld heeft zijn best gedaan om een paar sfeervolle plaatjes te schieten. Zie hier het resultaat.

Vossejacht 13 november 2011

dinsdag 15 november 2011

Bericht van een beginnend jager.


Vossenjagen......stoempen, harken en soepel draaie met de pedale
Zoekpijlen, rijdend in het ongewisse en veelal bale
Collegiaal elkaar waarschuwend voor verkeer en een verdacht opgestelde put
Steken onder water, koude, bagger, nevel en prut
Vandaag alles gecompenseerd door een schitterende finale


Victorie voor Verheijen in tweede jacht van het seizoen


Voorproefje van de foto's die nog volgen

Van uw tijdelijke verslaggever Harko Uitdeduim.

Pascal Verheijen heeft op indrukwekkende wijze een veld vol sterke deelnemers achter zich gelaten. In de laatste honderden meters onverhard naar de vos werd hij alleen nog op de hielen gezeten door een vlijmscherpe Erik Bos (houdt deze man de komende jachten in de gaten, heren renners!). Pientere Pascal bleef ijzingwekkend koel en schoof met een grote grijns de ring om de paal.

Bijna tien minuten daarvoor waren de heren van Santen en Vreugdenhil al gearriveerd. Zij hadden echter bijna nog meer knijpers aan het stuur dan bij de start… Toen enige minuten later Thijs de Groot en Gert Jan vd Kooij met nog slechts 1 knijper aan het stuur de vos bereikten, was de verrassing compleet. Helaas voor de heren bleken zij beiden een emmertje bij Klein Giethoorn voor de houten controle te hebben aangezien en het lange stuk onverhard bij de N11 te hebben gemist. Ook anderen hadden deze fout gemaakt. Namens de eigenaar van Klein Giethoorn overigens dank voor het aanvullen vande knijpervoorraad! 

De door Endeveld en Roskamp uitgezette jacht was -zoals het van beide heren mag worden verwacht- om door een ringetje te halen. Duidelijke pijlen, lange stukken verhard, een paar listige lusjes en een knoeper van bijna 4 km onverhard. Door het droge weer kon overigens ook op dat stuk de gaskraan vol worden opengedraaid. Het pak van 25 renners bleef daarom lang bij elkaar. Alhoewel… De passage achter Oosterheem werd door BMX toptalent Jeffrey de Backer gebruikt om een shortcut terug naar het clubhuis te nemen. Een schouderkwetsuur, zo twitterde Jef. In ieder geval, pa Ruud de Backer  en Jeff staan volgende week weer aan de start! Overigens doen hardnekkige geruchten de ronde dat dan ook ex topamateur Eite “Iceman” Levinga zijn opwachting maakt…   

Even voor de Oosterheem-lus werden de coureurs een parkeerdek opgestuurd bij een prachtig kantorencomplex van een van de beste juridische dienstverleners in Nederland is gevestigd. Hier was de rode controle maar ook de witte controle (listig) geplaatst. Maar, tekenend voor het hoge niveau van de vossenjagers in de Zoetermeerse competitie, geen van de slaven van het ijzeren ros liet zich foppen.   

De jacht van aanstaande zondag wordt uitgezet door Pieter en Marco Scholten. De kenners weten wat dit betekent: ijzingwekkend zware stukken die een aanslag voor de mens en zijn materiaal betekenen. Dus: komt allen!

Noot van de verslaggever: ondanks de vele hartverwarmende reacties over mijn bijdragen, zult u het vanaf aanstaande week weer met de hersenspinsels van Snelle Siemen moeten doen. Gun deze jonge verslaggever een kans! En Siemen, ik heb het nu 2 keer voorgedaan, succes jochie!
Naschrift van de organisatie: bijna in het zicht van de vos zijn 2 zeer gewaardeerde renners met elkaar in aanraking gekomen, waardoor in ieder geval 1 van de renners de kans op een goede klassering werd ontnomen. Dit heeft geleid tot een verhitte discussie tussen de beide heren waar harde woorden zijn gewisseld. De organisatie betreurt deze situatie ten zeerste. We roepen de beide renners dan ook op om deze week contact met elkaar op te nemen, zodat de lucht wordt geklaard en zij aanstaande zondag beiden weer met goede zin aan de start staan.



dinsdag 8 november 2011

Seizoensouverture voor alerte Aangenendt


Van onze tijdelijke verslaggever ter  plaatse, Harko Uitdeduim.

De eerste jacht van het seizoen 2011/2012 is een prooi geworden voor de leep rijdende Charles Aangenendt. In het zicht van de spreekwoordelijke haven stuurde hij zijn rivalen bij de laatste zoekpijl de verkeerde kant op. Ook het laatste stuk onverhard, het paardenpad in het Westerpark, vermeed Charles slim. Daardoor reed hij onbedreigd naar de overwinning.

De heren Vreugdenhil c.s. hadden een prachtige route in en om het prachtige Zoetermeer uitgezet voor de 27 coureurs. Eerst stak onze voorzitter een gloedvol betoog af, waarbij het besluit van het bestuur om ter nagedachtenis van Rob Moioli voortaan om 9.35 uur te starten met luid applaus werd bekrachtigd. Rob kwam imers altijd 5 minuten te laat aangefietst.

Hierna vertrok de troep hongerige jagers, nadat eerst Gert Jan van der Kooij in recordtijd (ahum) een lekke band verving. Al bij de eerste controle was een listig lusje geplaatst. De meeste jagers doorzagen dat. Slechts Remco Wieser, Pascal Verheijen en de - zelfbenoemde - kroonprins van het klassement Koen van der Tang misten de blauwe emmer. Een foutje dat de jonge honden Wieser en Verheijen nog kan worden vergeven. Maar een serieuze domper voor van der Tang. Het valt nog maar te bezien in hoeverre hij deze faux pas in de rest van het seizoen kan rechtzetten.     

Opvallende rijders: Remco Wieser, Pieter Scholten en Dick van Dijke bleken de zomer prima te zijn doorgekomen en reden de keien uit de straat. Maar ook Stefan Stekelenburg, jaren geleden voor het laatst aanwezig en nu opnieuw vastberaden om het hele seizoen te gaan knallen was zeer regelmatig in de kop van de wedstrijd te vinden op zijn 29-er. En uiteraard bleek de familie van Zanten het snijden nog niet verleerd!

Ook opvallend: coureurs die nog zoekende zijn naar hun vorm… Zoals Arjan Hanssen, de getalenteerde BMX-er, die leerde dat het “echtemannenfietsen” toch wat anders is dan het rondstuiteren op een baan met wat bultjes. En wat te zeggen van Martijn Mutsaers. Blakend van het zelfvertrouwen stond hij aan de start in de prachtige wielerkleding van zijn eigen persoonlijke sponsor. Die kleding kon niet verhullen dat het vormpeil van deze “topper van weleer” nog flink moet verbeteren om weer aansluiting te verkrijgen. Een Jeroen Albers, die een ruim jasje had aangetrokken om zijn extra verkregen “spiermassa” te verhullen. En last but not least Henkie Endeveld. Bij de vos, met bloedrood doorlopen ogen, probeerde hij uw verslaggever te overtuigen dat het met de vorm wel goed zit. Wellicht dat hij met deze krampachtige poging zichzelf probeerde te overtuigen, ondergetekende was dat zeker niet.

Ook terug op het vossenjagersnest: Raoel de Zwart, die na twee jaren van fysiek malheur weer stond te trappelen. Welkom terug Raoel!. Sportief trouwens dat Raoel gedurende de jacht bij de achterblijver (Mutsaers) in de buurt bleef.  

De koers kende trouwens nog enige spectaculaire momenten. Onder meer de prachtige salto voorover met fiets die de zeer sterk rijdende Jules Roskamp maakte bij de doorsteek van Oosterheem richting A12. Wat Patrick Coers deed besluiten “dat kan ik ook” en ook Coers dook met hetzelfde resultaat in het diepe gat waar even daarvoor Roskamp was verdwenen.   

Op enige meelevendheid van de collega-coureurs hoefden de beide onfortuinlijke heren overigens niet te rekenen. Integendeel, de zware crash van Roskamp leidde tot een tempoversnelling in de kopgroep. Het was dan ook alleen aan Roskamp’s talent en volhardenheid te danken dat hij spoedig weer aansloot (en uiteraard direct de kop weer overnam).

Al dit wielergeweld heeft trouwens een aantal minder sterke renners afgeschrikt om de traditioneel zware eerste jacht van het seizoen te rijden. Allereerst Gijsbert Scholten alias Tunnelbak Bertje, die met een “ik moet ter kerke”-smoes zijn afwezigheid hoopte te verdoezelen. Maar Dick van Homoet maakte het pas echt te bont. Zelfs na een zomer waarin hij zijn maatschappelijke carriere tijdelijk op een laag pitje zette om scherp aan de start te kunnen verschijnen, durfde “grey fox” Dick het toch niet aan en verkoos hij een B-koersje in Pijnacker boven het echte werk in Zoetermeer. Daarbij had hij zijn trouwe kompaan, onze vaste verslaggever Snelle Siemen ook meegekregen. Wat trouwens de reden is dat u nu voor het eerst in jaren een objectief verslag van de Zoetermeerse jacht leest. Had ik u trouwens al verteld van de enorm sterk rijdende Jules Roskamp???....

Belangrijk: bij het verschijnen van dit verslag is nog niet duidelijk of de jacht van a.s. zondag 13 november kan plaatsvinden. Er heeft zich nog geen uitzetter gemeld en winnaar Charles Aangenendt is echt niet in de gelegenheid. Zegt ‘ie… Houd de email dus goed in de gaten!

Bekijk hier de uitzetterslijst
Bekijk hier de uitslag en de stand na jacht 1   

maandag 17 oktober 2011

Start Zoetermeers vossenjachtseizoen 2011-2012


Zondag 6 november is het dan eindelijk zo ver, het Zoetermeerse vossenjachtseizoen 2011- 2012 gaat dan van start. Vergeet dus vanaf dat moment moeder de vrouw en alle andere besognes op de vroege zondagochtend en spring op je fiets richting het Buytenpark.
Zoals gebruikelijk starten we om 09.30 uur vanuit het clubhuis van de Zoetermeerse fietscrossclub, het clubhuis is vanaf 9.00 uur open.
Dit jaar doen we 12 jachten waarvan de beste 10 meetellen voor het klassement. De laatste jacht is op 5 februari, in tegenstelling tot de afgelopen jaren zijn er in de laatste jacht geen dubbele punten te verdienen.
Met kerst en nieuwjaarsdag zijn er geen jachten. Indien er door toedoen van Koning Winter 10 of minder jachten verreden kunnen worden, dan tellen alle uitslagen mee.

Wie niet tot 6 november kan wachten kan zich alvast in vorm rijden bij de Pijnackerse vossenjachten, start om 10.00 uur in Sporthal Het Baken.

Nieuw dit seizoen is dat iedere winnaar uitgebreid gehuldigd wordt door een ronde-miss (zie hieronder), dat beloofd in ieder geval heel wat meer dan de zouteloze praatjes van J. Roskamp die de winnaar t.n.t. ten deel vielen.



Tot ziens op 6 november!!!
Directie Zoetermeerse Vossenjachtcompetitie.

maandag 30 mei 2011

MTB tocht voor Douchenne heroes

Zaterdag 2 juli organiseert het Team Bike4sjoerd een MTB tocht vanaf het clubhuis van Toervereniging Zoetermeer '77. De afstanden zijn 40, 46 en 52 km. De kosten zijn € 7,50 bij voorinschrijving of € 10,00 op de dag zelf. De opbrengst komt ten goede van Duchenne Heroes.

zondag 27 februari 2011

Rob Moioli

Beste Jagers,

Vandaag bereikte ons het trieste bericht dat onze medejager Rob Moioli is overleden. Hij is maar 46 jaar geworden.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is hij thuis in zijn slaap overleden. Rob werd afgelopen week geconfronteerd met hartproblemen, maar de precieze oorzaak van zijn overlijden wordt nog onderzocht. Het is echter een feit dat Rob nooit meer op het laatste moment het clubhuis in zal komen lopen. Zijn binnenkomst was voor ons altijd het teken dat de jacht van start kon gaan.

Als ons meer bekend is over het afscheidnemen van Rob dan zullen wij jullie hiervan op de hoogte stellen. Namens alle Zoetermeerse vossejagers betuigen wij ons medeleven aan Rob's vrouw Monique, zijn familie en vrienden.

Het bestuur

dinsdag 8 februari 2011

Van Homoet Nederlands kampioen vossenjacht!

Links de Nederlands kampioen en rechts de Zoetermeers kampioen

Afgelopen weekend was het Achterhoekse Velswijk wederom het decor van het officieuze NK vossenjacht.
Een klein contingent vossenjagers uit Zoetermeer e.o. had de moeite genomen om naar het oosten af te reizen en zich in huize van Velzen in te schrijven voor de belangrijkste vossenjacht van het jaar. Gerard en Ciska van Velzen hadden wederom een geweldige jacht uitgezet. Schreef uw reporter vorige week nog dat de jacht van Mutsaers het predicaat ‘jacht van jaar’ verdiende, de eerlijkheid dient te zeggen dat de jacht in de Achterhoek nog fraaier was.
De bosrijke omgeving van Velswijk vormt een ideaal decor voor de ware hardrijders, gecombineerd met de onstuimige wind moest dit parcours wel een sterke winnaar opleveren.

dinsdag 1 februari 2011

Onduidelijkheid troef na afloop vossenjachtcompetitie!

Winst voor Post in laatste jacht.


Na afloop van de, door Hans Post gewonnen, laatste jacht leek het duidelijk dat Aad Scholten zich kon laten huldigen als de kampioen van dit seizoen. Groot was dan ook de teleurstelling voor Scholten toen Patrick Coers bekend maakte dat niet Scholten maar Henk Endeveld de winnaar was geworden. Endeveld kon het zelf ook niet geloven maar liet zich toch maar huldigen als winnaar. Oorzaak van deze commotie was de onduidelijkheid hoeveel jachten er uiteindelijk geschrapt zouden worden.
Na urenlang juryberaad, tot diep in de nacht van zondag op maandag, kwam uiteindelijk het verlossende bericht bij uw reporter binnen: met miniem verschil is de zege toch naar Aad Scholten gegaan.
Ja, ja, uw reporter had het goed gezien in zijn verslag van de 1e jacht van het seizoen. Scholten stond op scherp, had als een bezetene doorgetraind afgelopen zomer om zich in de winter helemaal op de vossenjacht te kunnen storten. 

De laatste jacht van het seizoen werd uitgezet door “Mr. Alpe d’Huez” himself: Martijn Mutsaers. De sportieve prestaties van deze jonge ondernemer hebben de laatste jaren duidelijk te lijden gehad onder zijn zakelijke bezigheden. Waar hij in de vossenjacht geen deuk meer in een pakje boter rijdt liet hij zien dat hij nog altijd wel in staat is om een prima jacht uit te zetten. Unaniem was men het erna afloop over eens dat het predikaat: ‘jacht van jaar’, Mutsaers wel toekwam. Ook zijn lieftallige vriendin mag in de eer delen want  zij heeft meegeholpen om deze jacht uit te zetten. Zaterdag werd het duo in vol ornaat op de fiets in duinen gesignaleerd door een argeloze passant. Ook stond deze dame  tijdens de jacht opvallend midden in de paleistuin geposteerd met als duidelijk doel om menig coureur af te leiden met haar bevallige verschijning. Helaas lieten de doorgewinterde coureurs zich niet door deze truc om de (paleis) tuin leiden, beide controles werden tussen het struikgewas ontdekt

Mutsaer’s jacht voerde door het centrum van Den Haag, vlak langs de warme buurt,( die helaas voor Patrick Coers niet werd aangedaan, zie zijn blog) en via de paleistuin naar het Scheveningse Bos. Duidelijke witte pijlen zorgden ervoor dat de jacht goed te volgen was. Om ook in het bos de route te markeren had Mutsaers het paarse ondergoed van zijn vriendin aan stukken geknipt om hier linten van te maken. Blijkbaar heeft deze vriendin een bescheiden maatje want de paarse reepjes ondergoed waren af en toe met het blote oog nauwelijks te ontwaren.
Was de jacht tot aan het Scheveningse Bos rechttoe, rechtaan, in het bos had hij de nodige zoekers gezet. Dit zorgde ervoor dat daar het peloton in 2 groepen uiteen viel. Opvallend dat een grote groep mannen hier toch gemakkelijk de weg kon vinden. Of dat iets te maken heeft met het feit dat dit bos een bekende homo ontmoetingsplaats is, laat uw reporter graag in het midden. Tot degene die de weg niet konden vinden en zo de slag gemist hadden behoorden Aad Scholten en van Homoet. Blijkbaar waren deze mannen van de wijs gebracht door de paarse lingerie van Mutsaer’s geliefde.

Voorin leken Roskamp en Endeveld goede zaken te doen toen ze compleet uit het gezicht van de achtervolgers waren verdwenen. De achtervolgers gaven niet op en hielden het tempo hoog. Met behulp van Koen van der Tang kregen ze weer zicht op de koplopers en werd het tempo nogmaals opgevoerd, dit leidde er toe dat ze bij het uitrijden van Meijendel de koplopers weer konden achterhalen.
Op een rotonde sneed van Homoet nog een stukje af om het laatste gaatje te kunnen dichten. Hierbij gaf hij zich op wel erg glad ijs, met een variatie op de korte kuur waarmee Sjoukje Dijkstra goud pakte op de olympische spelen van 1964 wist hij op miraculeuze wijze overeind te blijven. Vervolgens nestelde hij zich direct op kop van de groep om in de verdere kilometers het tempo te bepalen. Andere kanshebbers op de eindzege beperkten zich tot volgen.( de lafaards!)

In een strook land langs de A4 had Mutsaers nog 2 controles staan. Hier reed Jan Hiemstra van de rest weg en kon hij alleen op weg naar de vos. 
In het zicht van de vos werd hij nog net door Hans Post gepasseerd die hiermee een passend slot gaf aan deze fraaie jacht.

Onder het genot van soep en broodjes kon men na afloop in het clubhuis van nog eens napraten over het voorbije seizoen. Ook kon men getuige zijn van een voordracht van het orakel Roskamp die ruimschoots de tijd nam om diverse mensen te bedanken en te huldigen. Hij vergat hierbij ook de enige dame, Liesbeth Milatz niet.
Roskamp liet zich hierbij weer eens van z’n beste kant zien. Hij had deze dame voor de start al gehuldigd en deed dit na afloop nogmaals uitbundig..Het gerucht gaat dat jongedame Milatz de zelfde dag nog al haar sportieve vriendinnen uit Benthuizen e.o. heeft benaderd om volgend jaar ook aan de start te verschijnen van de vossenjachtcompetitie.
Al was het alleen maar om hiermee Roskamp te plezieren. We wachten in spanning af!

Snelle Soraya.







NB;     A.s. zondag NK vossenjacht in Zelhem (kroketten na afloop + huldiging door Soraya)
            Zondag start ook de vossenjachtcompetitie in Pijnacker ( tot 2e week maart)


maandag 24 januari 2011

Jansen trekt aan langste eind.


In een vossenjacht is alles mogelijk, zelfs winst voor Jeroen Jansen.
De ex-Stompwijker, tegenwoordig buurman van Roskamp aan de goudkust van Oosterheem, kon het zelf ook bijna niet bevatten na afloop van de 10e jacht van het seizoen.
De jacht, uitgezet door de gebroeders Albers, leek in eerste instantie geen jacht voor de notoire hardrijders. Tot halverwege de jacht, in het Elsenburger bos, bleef het complete peloton bij elkaar. Het was daar op het mountainbike parcours van De Spartaan dat het trio Post, Hiemstra en van Homoet het tempo opschroefden en de eerste schifting ontstond.
Na het Elsenburger bos werd richting het kantoor van Radio / Tv West gereden. Bij menig coureur sloeg de schrik om het hart want daar wachtte de coureurs de gevreesde passage van 2 kilometer moerasland.

NK Vossejacht 6 februari

Beste Jagers,

Ook dit jaar zullen Ciska en Gerard de organisatie van het NK vossenjagen op zich nemen. We starten dus weer in de omgeving van Zelhem en na afloop is er het wilhelmus, een biertje/ frisje en natuurlijk de pan met soep en het broodje kroket. Als je mee wilt doen stuur dan even een email naar martijnmutsaers@hotmail.com of geef het a.s. zondag in het clubhuis even door.

Benodigde informatie:

Datum:           6 februari
Start            verzamelen om 09.30 in Zelhem. Start uiterlijk 10.00
Lokatie         Boomgaard 30, 7021KZ Velswijk Zelhem
Inschrijving:  Iedereen met een fiets mag meedoen, maar laat van te voren even weten dat je meedoet.
Inschrijfkosten: 5 euro (hiervoor krijg je een hapje en drankje na afloop)
Jury:            Ciska en Gerard

maandag 17 januari 2011

Kippenboeren domineren! (Maar Endeveld is spekkoper)


Het duo Post en Hiemstra heeft de 9e jacht van het seizoen naar hun hand gezet. Laatstgenoemde trok uiteindelijk aan het langste eind.
In een loodzware jacht met veel, heel veel land erin waren beide mannen continu voorin te vinden. De uitzetters Roskamp en Scholten hadden bedacht het peloton der vossenjagers eens op een jacht te trakteren met grote pijlen, weinig zoekers, kilometers land en als bijzondere surprise, een ingegraven emmer. Voor veel jagers was dit teveel, slechts een handjevol pikte de ingraven blauwe emmer mee.

maandag 10 januari 2011

Geluk lacht v.d. Sande toe

Zonder geluk vaart niemand wel is een alom bekend gezegde. Was het vorige week Roskamp die daar van mee kon praten, deze week geldt dat niet minder voor Rob v.d. Sande. De lange Nootdorper profiteerde optimaal aan het eind van de fraaie jacht die de gebroeders Coers in en om Zoetermeer hadden uitgezet.
Onderweg reed hij tot 2 x toe bijna een controle voorbij, beide keren werd hij door Aangenendt gered. Aan het eind van de jacht leek dezelfde  Aangenendt op weg naar zijn eerste overwinning van het seizoen maar hij vergiste zich met de vos in het zicht zodat v.d. Sande alsnog met de eer kon gaan strijken.

dinsdag 4 januari 2011

Orakel van Oosterheem wint oliebollenjacht.

Vossejacht20110102
Na afloop van de eerste jacht van 2011 had Jules Roskamp het hoogste woord in het clubhuis. Hij had daar ook wel een reden voor want hij had zojuist de traditionele oliebollenjacht op zijn naam weten te schrijven. Luid verkondigde hij dat hij zich al zat te verheugen op het verslag van deze jacht en welke passende kop er boven zou staan. Zelf somde hij de volgende mogelijkheden al voor uw reporter op:

Roskamp ook op mountainbike onverslaanbaar.
Roskamp degradeert concurrentie.
Roskamp onklopbaar in 2011
Roskamp wint met 2 vingers in de neus
Roskamp wint; concurrentie niet te zien op finishfoto

….en zo nog een handvol suggesties van dit orakel uit Oosterheem. 

De kop “Lucky Roskamp wint” had echter beter op zijn plaats geweest. Halverwege de koers in Moerkapelle was Roskamp onzacht in aanraking gekomen met het asfalt en leek hij zijn winstaspiraties te kunnen vergeten. Het was aan de sportiviteit van zijn medevossenjagers te danken dat hij zijn weg in hun gezelschap kon vervolgen. Andere slachtoffers van deze valpartij waren de sterk rijdende Pascal Verheijen en Thijs de Groot. Dit was niet de enige valpartij van deze jacht,
glas en gladheid eisten deze jacht hun tol. Bert Scholten kwam ook ten val en reed daarna nog lek, pech voor deze Scholten want hij reed weer opmerkelijk gemakkelijk door modder en sneeuw.
Mutsaers en Coers reden al snel lek en dit zelfde overkwam van Homoet met de finale in zicht.

In de finale was Roskamp de Nootdorpers Post en Hiemstra te snel af en deed zodoende goede zaken voor het algemeen klassement. Dit beloofd nog wat voor de rest van het seizoen, in deze blakende vorm lijkt hij de te kloppen man voor de komende weken.

De fraaie jacht van Jeroen Jansen en Antoon Milatz was geheel met linten uitgezet waardoor de listige lusjes van Jansen dit keer achterwege bleven, toch waren er nog een paar coureurs die erin slaagden om niet alle controleposten mee te nemen. Wellicht waren ze van hun stuk gebracht door wat overgebleven donderslagen die door een of andere onverlaat vlak voor de start werden afgestoken of hadden ze te gulzig van de door Jeroen Jansen meegenomen oliebollen geproefd.

Volgende week wordt de jacht uitgezet door de Coers Brothers!!