maandag 9 december 2013

Jansen snelt door sloot naar winst.


Jeroen Jansen heeft de 6e jacht van het seizoen op zijn naam gebracht door in de finale als snelste door een sloot te waden op weg naar de vos. Hij liet van Homoet en van Steekelenburg in de moddersloot achter zich en bevestigde hiermee zijn groeiende vorm. Jansen had in de finale niet het meeste kopwerk gedaan maar profiteerde wel optimaal van de arbeid van o.a. van Steekelenburg. De jacht van de neven Scholten zal de boeken ingaan als een memorabele jacht want er viel weer van alles te beleven.

Jansen snelt door sloot naar winst

zondag 8 december 2013

Twitter

woensdag 4 december 2013

Twitter

dinsdag 3 december 2013

Jacht 05 (01-12-2013)


Foto's van de 5e jacht
via Flickr http://www.flickr.com/photos/zoekdevos/sets/72157638308259935

Gijzenbergh op herhaling!

Opnieuw was Henk Gijzenbergh de slimste in een door van Homoet uitgezette jacht. Lette hij vorig jaar in Delft goed op bij een lusje voor de Oude Jan, dit keer keek hij in Stompwijk goed uit z'n doppen en reed het listige lusje vlak na de blauwe controle en pakte zodoende de groene emmer mee. Hiermee profiteerde hij optimaal van een enorme black out van Roskamp die wel het lusje reed maar de groene emmer over het hoofd zag. Roskamp was hiervan zo van zijn stuk gebracht dat hij zondagmiddag van pure ellende z'n bed in dook en daar pas maandagochtend weeruit te voorschijn kwam.

maandag 25 november 2013

Topweekend voor Marco Scholten

https://twitter.com/Zoekdevos/status/404669592574115840

Wat een weekend beleefde Marco “Bode“ Scholten. Op zaterdag ontving hij als directeur van Bode Scholten van TLN (Transport en Logistiek Nederland) de eerste prijs in de categorie voor grote ondernemers en op zondag triomfeerde hij in de 4e vossenjacht van het seizoen. Dit was alweer zijn 2e overwinning van dit prille seizoen. Mooier kan een weekend voor Marco nooit meer worden. Een eerste prijs krijg je niet zomaar in de schoot geworpen, daar moet je wel wat voor doen. Voor een toelichting op de ondernemersprijs verwijs ik u graag naar de site van TLN.
TLN Congres en Feestavond Studio 21 Hilversum

dinsdag 19 november 2013

“Oudjes” op podium in 3e jacht!

De 3e jacht van het seizoen heeft een verrassend podium gekregen. Winnaar Henk Gijzenbergh werd op het podium geflankeerd door Ted v.d. Pijl en Frans Lemckert.


Gijzenbergh won vorig jaar ook al een jacht en bewees eens te meer dat het de moeite loont om tijdens een vossenjacht ogen, en oren, open te houden en niet blind achter je voorganger aan te rijden.  

maandag 11 november 2013

Verheijen revancheert zich!

Vorige week was hij nog de schlemiel van het peloton, als 1e bij de vos en toch pas een 22e plaats in de uitslag. Het was dan ook niet geheel vreemd dat Pascal Verheijen behoorlijk gefrustreerd was na afloop van de 1e jacht. De hele week heeft vriendin Yvonne zij geweeklaag aan moeten horen. Zaterdag, tijdens een gezamenlijk ritje van 80 km, was hij er nogmaals over begonnen. Yvonne zei dat ze er niets meer over wilde horen en dat hij maar eens een keer beter op moest letten en zich niet door die ouwe rotten in de luren moest laten leggen. Deze boodschap had “Youngster” Verheijen goed in zijn oren geknoopt en in de 2e jacht van het seizoen pakte hij de 45 punten voor Bos en Aad Scholten.

dinsdag 5 november 2013

maandag 4 november 2013

Onduidelijkheid troef na afloop 1e jacht!

Wat een prachtige start van het seizoen beloofde te worden  eindigde in een anti-climax na afloop van de 1e jacht. Het bleef tot lang na afloop onduidelijk wie de winnaar was geworden van de door Erik Bos uitgezette jacht. Wat was er aan de hand? Uitzetter Bos wilde het peloton op de foto hebben bij het clubhuis. Ondertussen had hij de groene emmer naast zich neergezet en dat was tevens, verklaarde de uitzetter naderhand, de 1e controle. Na de foto vertelde hij dat de 1e pijl bij Siemens stond. Niet gek dus dat het complete peloton, op Steekelenburg na, geen knijper in deze emmer gooide. Er werd gezamenlijk, geneutraliseerd dus, naar de start bij Siemens gereden.

vrijdag 1 november 2013

Zondag is het zover

Aanstaande zondag is het dan zover, dan start weer de Zoetermeerse Vossejacht. Inmiddels is er alweer druk over en weer gespeculeerd op deze website, via Twitter, Facebook en zelfs SMS (ja dat bestaat nog). Maar  nu is het over met de voorpret en zal er serieus gejaagd moeten worden, zoals je uit voorgaand bericht kan opmaken wordt er serieus aan gewerkt om er een mooie jacht van te maken. Antoon wees ons al op het weerbericht, alles zal op de kant gezet gaan worden. Maar voor het zover is, nog even wat punten op de i.

  • Inschrijven kan vanaf 9.00 uur

  • Kosten bedragen € 2,50

  • Koffie en Thee gratis

  • Startlocaties is Clubhuis TV Zoetermeer '77 (Buytenparklaan 3b, 2717 AX, Zoetermeer 06-360 48 577)

  • Start is om Moioli tijd, 9.30 uur


Tot slot. Er zijn al enige jagers op pad geweest om te zoeken naar pijlen, foto's zijn te koop, info via de webmaster. Wel willen we wat beelden vrijgeven van een deel van het parcours, zo te zoien wordt het een echte zoekjacht.

Tot zondag

http://www.youtube.com/watch?v=cwMGBC7dmd4

dinsdag 29 oktober 2013

De eerste pijl....

Binnenkomen bericht :
De eerste pijl van het seizoen is gezet
Dus het is bijna afgelopen......de voorpret
Zal de uitzetter nog weten hoe het moet?
Want er wordt verwacht, een superjacht uit zijn hoge hoed
Als hij zich er maar aan houdt.....de wet

image

zondag 27 oktober 2013

Douwe blikt vooruit

Nog een weekje en dan gaan we weer van start met de competitie der competities, de Zoetermeerse vossenjacht doet menig jagershart sneller kloppen. Maandenlang is er naar uitgekeken en nu de zomer definitief voorbij is en  het herfstweer zijn intrede heeft gedaan, zal de strijd om de opvolging van Aad Scholten op 3 november losbarsten. Zoals eerder vermeld verlaten we de BMX club en starten we vanuit de kantine van de Zoetermeerse toerclub.
Uw reporter heeft de afgelopen maanden zijn ogen goed de kost gegeven en heeft menig vossenjager bezig gezien in de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

donderdag 24 oktober 2013

Uitzetters

Volgend weekend start de Vossejachtcompetitie weer. De eerste jacht zal uitgezet worden door Martijn Mutsaers Erik Bos, maar daarna is de lijst nog maagdelijk leeg. Natuurlijk hopen we weer op groot enthousiastme om de jachten uit te zetten zonder dat de telefoonrekening van Henk Endeveld de spuigaten uit loopt. Als je op onderstaande link klikt kan je de uitzetters bekijken en aangeven wanneer je jouw jacht uitzet en stuur dan email naar vossejachtzoetermeer@gmail.com

Tot slot nog een verzoek van de uitzetters van vorig jaar. Rij je jacht nog eens na en haal al het overbodige lint weg, dat zal voor het komende seizoen een hoop verwarring schelen.

Uitzetterslijst

vrijdag 18 oktober 2013

Terugblik (2) : De achterblijvers

Soms vraag je je af waarom de mannen die steeds snel gelost worden toch steeds blijven terug komen bij de Vossejacht. Mannen die na de start al meteen de rol moeten lossen. Mannen die na een zomer niks doen, totaal ongetraind zich in het peloton melden. Mannen die niet de benen laten spreken maar de ogen. Mannen die het er op gokken en soms de zwaarste stukken land overslaan zonder een controlepost te missen. De mannen die door de snelle jongens soms vol verbazing wel een paar keer per jacht worden ingehaald.

Wat motiveert die mannen om week in week uit toch weer aan te sluiten bij de Vossejacht. Het antwoord is simpel : Ook zij maken kans om een jacht te winnen! Ook afgelopen seizoen waren er een aantal achterblijvers die er met de winst vandoor gingen. De snelle mannen gefrustreerd achterlatend.

maandag 14 oktober 2013

Vooruitblik en terugblik (1)

Zondag 3 november start het nieuwe Vossejachtseizoen. Om alvast in de stemming te komen en het geheugen op te frissen blikken we terug op vorig jaar naar een paar heroïsche of beslissende momenten.
We beginnen meteen met de eerste jacht welke was uitgezet door Rob "Himalaya" Schilperoort. Rob wist er in zijn uppie tussen de regenbuien door een prachtige jacht uit te zetten. Na een nieuw stuk langs de HSL mochten we ook een stuk land met hekken bij Hazerswoude nemen. De toon was meteen gezet, de mannen werden hier gescheiden van de jongens. 

vrijdag 4 oktober 2013

3 november, start van het nieuwe seizoen

Nu het is gedaan met hoogtestages in de Dolomieten, het rijden van criteriums en het crossen met Streetraces. Sleutelbenen zijn weer genezen. Ego’s zijn weer tot de orde geroepen. Inmiddels is het bestuur ook weer bijeen geweest.




 

Nu is het de hoogste tijd om de draad weer op te pakken met het enige echte fietsseizoen.De Vossejacht. Vanaf zondag 3 november gaan we weer los voor 14 veelbesproken jachten, voorzien van een sausje door onze razende reporter Douwe Dapper.



vrijdag 9 augustus 2013

Even oefenen

Mocht je eens op een slimme manier een jacht willen winnen, dan doe je dit niet door af te snijden maar door juist om te rijden, kijk maar naar dit filmpje.
https://www.youtube.com/watch?v=vhIsQS7XKZs&feature=youtube_gdata_player

Succes met oefenen.

dinsdag 23 juli 2013

Herkansing dernykoers

Goed nieuws voor alle vossenjagers die niet aanwezig waren bij de dernykoers op 11 juli jl, jullie krijgen een herkansing op vrijdag 23 augustus. Afgelopen keer waren Stekelenburg en Verheijen de rapste vossenjagers in de sprint maar wie weet ben jij de snelste en wordt jij de koning van de koers! Een ding is zeker : niet meedoen is niet winnen! Dus geen smoesjes van 'ik had geen tijd om te trainen' of ik wist het te laat, gewoon meedoen en opgeven bij mij (bbubble62 at gmail dot com).
Datum : vrijdag 23 augustus
Locatie : buitenparkoers Sloten
Aanvang koers : 19:30 gr. Antoon

donderdag 18 juli 2013

Straatrace Mirroi

Naast hoogtestages, kasseiklassiekers en dernyraces komt het bij de Vossejacht ook aan op techniek. Fietsen op plaatsen waar je eigenlijk niet kan fietsen. Daarom stellen we je nu voor aan het fenomeen Straatrace. Een MTB wedstrijd in de bebouwde kom met onnatuurlijke hindernissen, zoals pallets, een vrachtwagen, een kroeg of een speeltuin.

Zaterdag 10 augustus is er in het Brabantse Mirroi (Middelrode) een mooie Straatrace om je eens goed voor te bereiden op het komende Vossejachtseizoen.

Een memorabele avond te Sloten

Onlangs riep Antoon Milatz vanaf de kansel op tot een stevig stukje fietsen achter de derny op het wielerparkoers rond het Velodrome. Liesbeth, dochter van Antoon, en haar lief zochten wat “kanonnenvoer”om hun dernypassie tijdens de zomermaanden te kunnen uitoefenen en Antoon – liefhebbende vader als hij is – beloofde om wat slachtoffers in spé op te trommelen.



zondag 7 juli 2013

Rijden achter de derny

Heren jagers,

Om goed  voorbereid het jachtseizoen in te gaan is er de mogelijkheid om achter een derny te rijden.
Vooral handig voor de jagers onder ons die niet de snelheid hebben maar toch Stekelenburg bij willen houden.
Donderdag 11 juni gaan we derny rijden op Sloten, kosten een paar euro's voor de brandstof.
Aanvang training : 19:30, tijdsduur ca 1 uur.
Het gaat hier om de buitenbaan van Sloten dus niet in het Velodrome!

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan er met twee derny's gereden worden, wie mee wil moet zich bij mij melden (bbubble62 at gmail dot com).

Groeten, Antoon

zondag 30 juni 2013

Kasseivreters

Wisten we u onlangs al te melden dat er een aantal jagers al begonnen met de voorbereidingen van het nieuwe jachtseizoen door middel van hoogtestages. Nu ontvingen wij het bericht dat een tweetal andere jagers, Schilperoort en Coers het op een andere boeg gooien. Zij zijn vorige week hun voorbereidingen begonnen. Daarbij kozen ze niet de luxe van asfaltwegen maar kozen voor het echte werk door de Vlaamse Ardennen in te duiken. Ook het weer werkte mee door te zorgen voor wat regen onderweg zodat de kasseien er mooi glad bijlagen.

Van Groentenkweker tot IJzervreter!

GJKoojDat de groenteboer van Benthuizen, Gert Jan van der Kooij, uit het goede hout is gesneden wisten we al maar nu blijkt hij ook nog een man staal te zijn met het hart op de goede plaats. Gert Jan heeft met zijn Team Martine ruim € 42.000 opgehaald voor het goede doel, de strijd tegen kanker. Alhoewel niet de meest getalenteerde klimmer onder de vossenjagers heeft Gert Jan het voor elkaar gekregen om de Alpe d'Huesz 6 x te beklimmen, een prestatie van formaat van Gert Jan enzijn team waarvoor hulde: Klasbak!

streekblad

maandag 17 juni 2013

Hoogtestage

Vossejagers op hoogtestage

De eerste voorbereidingen voor het seizoen zijn alweer begonnen, een groep van 5 vossenjagers koos het Noord - Italiaanse Bormio als uitvalplaats voor hun hoogtestage.

Bormio ligt op 1225 mtr. hoogte, net over de Zwitserse grens en slechts een tiental kilometers verwijderd van de Oostenrijkse grens. De afstand vanaf Zoetermeer is zo´n 1080 km, de reistijd ongeveer 12 uur.

Niet afgeschrikt door tv beelden van besneeuwde bergtoppen togen de jagers naar de Oost Alpen. Ook het feit dat de 19e rit van de Giro d’Italia over Stelvio en Gavia werd geschrapt kon de jagers niet weerhouden. De heenreis beloofde niet veel goeds, regen , regen en nog eens regen in Duitsland, in Zwitserland en Oostenrijk sneeuw maar eenmaal in Italie aangekomen bleek het droog. Dit zou de rest van de week zo blijven waardoor de meegebrachte winterkleding in de koffers kon blijven.

De eerste dag stond een ritje naar Livigno gepland , onderweg moesten de Passo Foscagno 2250 mtr. en Passo Eire bedwongen worden.

Ben jij de beste ploegleider?!

Voor vossenjagers is natuurlijk geen enkele koers te zwaar en voor een rondje fietsen door Frankrijk draaien ze de hand niet om. Het vervelende is alleen dat de Tour de France in de zomer wordt georganiseerd en dat is nu juist de periode dat er rust moet worden genomen voor het aanstaande jachtseizoen. Onze huissponsor Fietskledingvoordeel.nl heeft hier echter een prima oplossing voor gevonden. Een gratis tourpoule waarbij je vanuit de rustpositie kan aantonen dat je echt wel verstand hebt van wielrennen.

Schrijf je dus snel in en maak kans op één van de vele schitterende prijzen. En voor de beste ploegleider onder de vossenjager heeft de sponsor nog een extra prijs in de aanbieding! Wil je hier kans op maken, schrijf je dan in met het woord VOS in je gebruikersnaam. Dus bv. JulesdeVOS of JulesVOSkamp of VOSkeJules

http://www.fietskledingvoordeel.nl/over-ons/tourpoule

Fietsvoordeel_banner_tourpoul

dinsdag 11 juni 2013

Vossejagers op hoogtestage

Vossejagers op hoogtestage

 

Terwijl de winter eindelijk uit onze omgeving lijkt verdwenen en iedereen weer in korte broek kan gaan fietsen, denken bepaalde Vossejagers daar totaal anders over. Ze hebben afgelopen winter te weinig sneeuw gezien en gaan daarom op zoek naar meer sneeuw. Na het zien van de beelden van de Giro wisten ze waar ze heen moesten. Met andere woorden, de voorbereidingen van het Vossejachtseizoen 2013-2014 zijn begonnen.

woensdag 24 april 2013

Roskamp spekt pot!

Afgelopen zaterdag vond op het terrein van de Benthuizer groenteboer Gert-Jan van der Kooij een grandioze happening plaats. Om geld in te zamelen voor het team Martine, in het kader van Alpe d'HuZes, waren er de gehele dag diverse activiteiten waaronder een spinningmarathon. Voorzitter der Zoetermeerse vossenjagers, Jules Roskamp, fleurde dit spektakel op met zijn aanwezigheid. Hij verbaasde de vele aanwezigen door zomaar € 100 uit zijn binnenzak tevoorschijn  te halen en dit met een fraai gebaar aan Gert–Jan te overhandigen. Onder de aanwezigen bevonden zich een aantal vossenjagers die bijna van hun stoel vielen toen ze Roskamp dit genereuze gebaar zagen maken, ze konden hun ogen bijna niet geloven; Roskamp die zomaar 100 euro uit eigen (binnen)zak doneerde!

Al gauw kwam echter de aap uit de mouw toen Roskam zijn bijnaam van “Orakel van Oosterheem” maar weer eens eer aan deed. Hij was hier dit keer niet alleen uit hoofde van functie als voorzitter maar ook in die van zijn dubbelrol als penningmeester.

Hij overhandigde de 100 euro aan Gert-Jan uit naam van alle vossenjagers van afgelopen seizoen, op deze manier konden de niet aanwezige vossenjagers toch hun steentje bijdragen aan het goede doel!

Gert-Jan, succes op de flanken van de Alp en met je inzamelactie!

Douwe Dapper

dinsdag 9 april 2013

Alp d'HuZes Spinningmarathon

Het zou mij leuk lijken als er een team van de vossen jacht mee doet met een lesje spinnen.

We willen zo ook dan een beetje de training omzetten naar een vossen jocht ( doormiddel met knijpers en emmers te gaan spinnen)

Dus een spinning met een extra opdracht er bij.


Graag hoor ik wat van je als je hiervoor mensen zou kunnen motiveren om hier aan mee te doen.

De kostes zijn €15.- voor 30 minuten spinnen voor het goede doel natuurlijk!

Na de spinning is er een omkleed gelegenheid & een lekker drankje achteraf!

[googleapps domain="docs" dir="document/d/1ABxMtlDDjvXftXb7ulTofQS45QeEkazVy0HVxCTB_ps/pub" query="embedded=true" width="640" height="500" /]
Met vriendelijke groeten,

Gert-Jan v/d Kooy

(eventueel als er vragen zijn kan je me altijd bereiken op : 06-27451697)

Voorbereiding Thijs de Groot voor vossenjachtseizoen 2013-2014 van start!

Dat Thijs het vossenjagen serieus neemt is bij velen bekend. Zo schafte hij afgelopen seizoen al een prachtige nieuwe Focus crossfiets aan. De resultaten waren er echter nog niet naar.... Vandaar dat Thijs -Matthijs voor intimi- een straf trainingsschema in elkaar heeft gezet om het komende seizoen te kunnen vlammen. 


Dat dat schema nu al zijn vruchten afwerpt bleek afgelopen zondag. Thijs had zich onder het pseudoniem Damien Gaudin ingeschreven voor Parijs-Roubaix, een tochtje dat qua zwaarte vergelijkbaar is met een lichte Zoetermeerse vossenjacht. Vandaar ook dat Thijs gisteren (wél...) keurig in de top van de koers eindigde. Maar waar Thijs had gehoopt dat zijn deelname anoniem zou blijven, daar had hij toch buiten onze eigen reporter Douwe Dapper gerekend. Want zelfs tussen de stofwolken herkent Douwe de knietjes naar buiten en de ietwat zware tred van stilist Thijs, alias monsieur 52 X 12  uit duizenden.


Het vossenjachtpeloton is gewaarschuwd!

dinsdag 12 februari 2013

Alpe d'Huzes Vossejacht en Spinningmarathon

FransDuZesZoals we reeds al eerder hadden gemeld vind er aanstaande zondag een speciale Vossejacht plaats. Frans Lemckert zet een Vossejacht met als doel geld in te zamelen voor zijn deelname aan Alpe d'HuZes. Hier volgt nog kort wat info over deze jacht :

Datum : 17 februari
Start : 10:00 uur
Kosten : € 5,00
Locatie : Clubhuis Toervereniging Zoetermeer '77, Buytenparklaan 3b (zie hier de kaart)

Er zal gereden worden in diverse categorieën. Teven zijn er diverse sponsors prijzen beschikbaar gesteld. We hopen jullie zondag in grote getalen te mogen verwelkomen.

Spinningmarathon

Zaterdag 20 april organiseert Gert-Jan van der Kooij een Spinningmarathon om voor zijn deelname geld op te halen voor Al d'HuZes Tussen 10.00 en 17.00 uur kan je voor een half uur een spinningfiets huren voor € 15,00 (meer mag natuurlijk ook). Voorzien van muziek kan je dan een half uur wegtrappen. Daarnaast zijn er ook diverse marktkramen, een springkussen en eten en drinken aanwezig.

Datum : zaterdag 20 april
Tijd : van 10:00 tot 17:0 uur
Kosten : € 15,00 per half uur
Locatie : Groentekwekerij en verswinkel G.J. van der Kooij, Slootweg 10, Bentuizen (zie de kaart)

Ook hier hopen we natuurlijk weer veel Vossejagers te mogen begroeten, w

donderdag 7 februari 2013

De laatste jacht....

Er was wat commotie ontstaan over de einduitslag van het jachtseizoen. Het ging met name om de 2e en 3e plek. Maar bij het alles opnieuw narekeken blijkt de uitslag zoals genoemd te kloppen. Dick heeft 0,2 punten meer dan Erik.

Les voor de heren: Nooit een jacht weggeven en strijden om iedere punt, hoever je ook achter ligt. Op onderstaande link vind je het overzicht met de punten per jacht, het subtotaal en het uiteindelijke totaal met aftrek van de twee slechtste jachten.

Eindstand bekijken

Tevens staan de foto's van Fiep Vreugdenhil ook online.









5 februari 2013

maandag 4 februari 2013

Aad Scholten terechte Kampioen!

Het kon bijna niet meer fout gaan voor de kopman van de Scholtenformatie in de laatste jacht van het seizoen, het enige wat hij moest doen was zijn enig overgebleven concurrent, Eric Bos, in de gaten houden. Geen probleem voor Aadje in de finalejacht van Verheijen en v.d. Tang. Hij verloor Bos geen moment uit het oog en bepaalde ook in deze jacht vaak het tempo.
20130203_102757De laatste jacht was prima uitgezet door het duo Verheijen en v.d. Tang, via een aanloop langs de Noord-Aa werd richting Zoeterwoude gereden waar de jagers langs de N11 werden gestuurd. Scholten, Bos en van Homoet bepaalden het tempo en reden keurig door de grasstrook maar achter hen waren er diverse coureurs die het asfalt van de snelweg verkozen boven het grasland.

zaterdag 2 februari 2013

Alpe d'HuZes

Zes knijpers, zes emmers en zes keer de Alp d'Huez beklimmen. Dat is wat Frans Lemckert en Gert-Jan van der Kooij deze zomer gaan. Doel is niet een aldaar uitgezette Vossejacht te rijden maar om geld in te zamelen voor het goede doel. Ze doen allebei mee met de monsteronderneming Alpe d'HuZes om al fietsend zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF Kankerbestrijding.alpe-dhuzes

Om aan het geld te komen organiseren beide heren een evenement.

Op zondag 17 februari organiseert Frans, samen met Frans Hakkers een Vossejacht. Deze Vossejacht is iets korter dan onze gebruikelijke jachten. Ook zijn er meerdere categorieën. Verder is alles precies zoals de gebruikelijke jachten. Deze Vossejacht start om 10 uur bij Toervereniging Zoetermeer '77 (Buytenparklaan 3b, tel. 06-36048577)  en kost € 5,00. Er zijn door sponsors diverse prijzen beschikbaar gesteld.

Zaterdag 20 april organiseert Gert-Jan een Spinningmarathon. Doel is al spinnend zoveel mogelijk geld op te halen voor Team Martine.Het principe is dat je voor een bepaalde tijd een Spinningfiets kan huren en op die manier steun je Gert-Jan en zijn team. Gert-Jan zorgt ervoor dat je droog kan spinnen in een tent, dus van erbarmelijke omstandigheden als zijn vossejacht zal geen sprake zijn.


We hopen dat we op jullie steun kunnen rekenen voor deze actie's.
Bekijk hier ook eens de Team- en persoonlijke pagina's van de deelnemers. Met hun verhaal achter deze acties.

Team Nutrcia
Frans Lemckert
Team Martine
Gert-Jan van der Kooij

vrijdag 1 februari 2013

Hoog bezoek bij de prijsuitreiking?

Vrijdagavond kreeg de voorzitter een anoniem telefoontje. Er werd hem medegedeeld dat niet hij, maar drie mysterie guests de prijsuitreiking aanstaande zondag komen verzorgen. Of dit verband houd met het feit dat De Kroonprins aanstaande zondag de jacht uitzet was niet duidelijk. Daarom hebben we contact gezocht met de Rijksvoorlichtingsdienst of er inderdaad wat gepland staat voor komende zondag. Daar wist men te melden dat de prins en zijn aanhang voor aanstaande zondag inderdaad plannen hebben. We wachten dus af. Langs deze weg wel het verzoek om aanstaande zondag ervoor te zorgen dat je er na de jacht er picobello uitziet.

donderdag 31 januari 2013

Afsluiting Vossejachtseizoen

image

Aanstaande zondag wordt de Zoetermeerse Vossejachtcompetitie alweer afgesloten. Na afloop van de jacht is er het gebruikelijke buffet. De voorzitter zal zijn gebruikelijke toespraak houden en er wordt een gastoptreden verwacht van "De Dichter" die onze oren zal verwennen met zijn proza. Komt dus allen deze jacht.

Helaas kan het NK Vossejacht ook dit jaar niet doorgaan. Noteer alvast 17 februari en 20 april in je agenda. Er zullen dan activiteiten plaatsvinden in het kader van Alp duZes. Daarover komt eerdaags nog meer info.

maandag 28 januari 2013

Ploegentactiek Scholten betaald zich uit.

De aanschaf van 3 Focus crossfietsen heeft de Scholtenclan geen windeieren gelegd. Vorige week liet Aad,  de kopman van de Scholtenformatie, al weten dat de nieuwe fiets hem prima beviel.  Deze week lieten beide knechten Pieter en Marco zien dat ze ook prima op de Duitse crossmachines uit de voeten kunnen. In de slotfase van een enerverende jacht speelden deze beide Scholtens het ploegenspel voortreffelijk door van Homoet van de zege af te houden. Door om beurten te demarreren en hier en daar een gaatje te  laten vallen probeerden ze hun Haagsche medevluchter af te matten. Het was uiteindelijk Marco Scholten die het beslissende gaatje wist te slaan en zodoende z´n 2e zege van het seizoen binnenhaalde.

woensdag 23 januari 2013

Revanche

Voor diegene die afgelopen week verhinderd waren, geen zin hadden of op plaats 7 geëindigd zijn is er aanstaande zondag een mogelijk tot revanche!

hazen

Daar waren de hazen het voor gezien houden gaan de uitzetters op pad. Inmiddels is er contact geweest met tuinders, boeren, gemeentes en provincie over gebruik van wegen en landerijen. Tot op heden heeft iedereen zijn medewerking toegezegd (zelfs het knmi) en kan niets een mooie    maar loodzware jacht in de weg staan.
Groeten, Antoon / Gert Jan

maandag 21 januari 2013

Hans “Mr. Arctic” Post ijskoud de beste in winterse jacht.

Uitzetter  Patrick Coers had van te voren al gemeld dat dit een jacht zou worden waarin de jongens van de mannen zouden worden gescheiden. Helemaal gelijk gekregen heeft hij niet want de jongetjes verschenen niet eens aan de start van de deze ijskoude jacht. Bevreesd als ze waren voor een beetje kou bleven deze watjes liever bij moeders thuis zodat we dit keer slecht 18 echte mannen aan de start konden verwelkomen. Nou ja,  18



man is niet geheel correct want er stond zowaar  1 dame, Ashlynn van Baarle, een protegee van Eric Bos en nationaal kampioene bij de junioren, aan de start.

vrijdag 18 januari 2013

Zondag sneeuwjacht

image



Vandaag heb ik de jacht van zondag verkent. Zoals het er nu uitziet gaat de jacht gewoon door. Ook al valt er nog sneeuw dan is alles gewoon te rijden.

Groet Patrick

zondag 13 januari 2013

Van Homoet zegeviert glansrijk in GP John Van Santen.


Werd vorige week , volgens uw verslaggever, al de Jacht der jachten verreden, de jacht van deze week overtrof die jacht nog eens dunnetjes. Wat een jacht had John van Santen het massaal opgekomen peloton voorgeschoteld!  Fantastische jacht dus en zo´n jacht verdient ook een geweldige winnaar, en aldus  geschiedde.
Van Homoet was met een goed gevoel  in de auto naar Hoofddorp gestapt want wanneer het kwik begint te dalen voelt hij zich in zijn element. Daar waar jonkies als Mutsaers, en v.d. Tang en ook Bert Scholten het te koud vonden en liever binnen bleven bij deze temperaturen, kan het voor  de Hagenees niet  koud genoeg zijn.